Lars

AlefWiki
Version från den 10 april 2024 kl. 12.51 av WikiSysop (diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Lars

LarsBandgenerator.JPG

En vanlig dag i Lars liv.

Fångarfras Rats
Fysik är bra
Ämnen Fysik, Matematik
Lärarstil Filosofisk, experiment-fokuserad, dra-egna-slutsatser-stil
Kännetecken MC-skägg, mycket långt hår, rutiga skjortor, rektangulära glasögon
Ursprung Japan
Rättningshastighet 1,00 Lars (Lars)
Fysikprov!!

Fysiken, det är Lars. 物理学は、Larsです。

Lars, även kallad Dungeon Master, är en fysiklärare på Danderyds Gymnasium med ett stort, yvigt skägg. Några av hans anmärkningsvärda egenskaper är hans skägg, hans vetenskapliga-metoden baserade fysikundervisning, hans långa hår samt hans skägg.

Joakim har ett antal gånger uttryckt fascinering över de verktyg och objekt som Lars använder i sina demonstrationer. Lars har exempelvis använt en lång pinne med en metallsfär på änden, som är spetsig som en kon på ena hemisfären för att ladda ur olika laddade metallobjekt. Under dessa tillfällen anmärkte Joakim att en sådan pinne skulle "kunna användas till analstraff". Lars har också använt en hjärntvättsmaskin. Under ett tillfälle demonstrerade Lars en "magnetomvändare" som omvände det magnetiska fältet i en permanentmagnet. Joakim ansåg då att man skulle kunna använda maskinen för att få Jonah att odla skägg - genom att vända Jonahs hårväxt.

Lars har också producerat den längsta formeln Mupparna har sett; under en lektion i vetenskapsteori visade Lars hur man skulle kunna använda minsta-kvadratmetoden på ett andragradspolynom - resultatet var hårresande.

Under ett tillfälle släppte Lars ut sitt normalt uppbundna hår och rörde vid en bandgenerator. Vissa elever tog då foton på det mystiska sjok av svävande proteiner som uppkom, i vilka Lars antar ett läskigt, smilande utseende - men var bilderna är nu, är det ingen som vet.

Ingen har på senare tid släppt bilderna till denna anmärkningsvärda händelse.

En av Lars' större bragder var hans utförliga beräkning om hur många pianostämmare det bor i Malmö. Detta tros vara hans magnum opus i pianostämmarpopulationsberäkning, ett vetenskapligt område Lars stolt har doktorerat i.

Se även

Den här artikeln är hämtad från https://alefwiki.se/index.php?title=Lars&oldid=12878