Ulf

AlefWiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Ulf

Ulf.jpg

Ulf ulfar sig
OBS! Denna bild har visat sig vara en fabrikation. Se till vänster för den ursprungliga bilden!

Fångarfras Ålright
Finemang
(skrivet) Anmärkning
Ämnen Matematik, Analys
Lärarstil Stringent, försiktig, eleganta [math]\displaystyle \LaTeX[/math]-skrivna prov, läsbar handstil, förberedd
Kännetecken Glasögon, kort blont hår, brittiska tröjor
Ursprung Umeå
Rättningshastighet 288,66 Lars (astronomiskt snabb)
Uppenbarligen är Ulf en superhjälte.

Kartesiska koordinater konstruerade kardinaltal konsekvent, konvexa koaxialer kongruerade kontraktionsavbildningar. - Ulf

Ulf är en matematiklärare som arbetar på Danderyds Gymnasium. Det område inom matematiken som han främst undervisar inom är analys och algebra, men han undervisar även i områden som linjär algebra, mängdlära och komplex analys. Ulf är en legitimerad derivör och integratör, men det är okänt om han dyrkar Den Argonbaserade Bävern.

Om man gör en läxa av Ulf, kallas det för att Ulfa sig.

Det ryktas att Ulf är besatt av magiska andar, som ger honom den fantastiska förmåga att integrera, hur många iterationer som helst, vilken elementär och sammansatt funktion som helst och ändå få fram en funktion som består av sammansatta elementära funktioner. Ulf är därför en tyngdviktare när det gäller kampen mot derivörer, men eftersom han även är en legitimerad sådan brukar han inte bestämma sig för någon sida i Differentialstriden.

Ulf har en av de högsta rättningshastigheterna av alla lärare.

Ulf är känd för sina matematiskt exakta och stringenta lösningsmetoder och undervisning. Under ett mycket fåtal tillfällen har han brutit mot denna annars allmängiltiga lag och givit approximativa, OSusanneiga svar på uppgifter. Vid ett sådant, mycket sällan sett tillfälle, där Ulf beräknade vinkeln mellan två vektorer, skrev Ulf [math]\displaystyle \arctan{(\frac{1}{2})} \approx 26,\!6[/math] på tavlan, vilket resulterade i att den närvarande klassen, NV06a, uttryckte en tydlig chock.

Under ett annat tillfälle talade Ulf om för sina elever att en metod för att klassificiera polära funktioner var att skissa en sådan i ett koordinatsystem/ställa upp tabeller och se vad det blir. Under denna utsaga tvekade Ulf konstant, och antog ett ansiktsuttryck jämförbart med det som en medeltidsmatematiker sade om imaginära tal ("Det går att göra, men det gör ont i min själ...").

Superhjältesstatus

Det har på senare tid visat sig att Ulf egentligen är en matematisk superhjälte. Beväpnad med whiteboard-pennor, grön slängkappa och sin ultimata [math]\displaystyle \pi[/math]-symbol finns det inget som kan stoppa hans matematiska heroism. Det är dock okänt om han är en utövare av Supermatematik.

Se även

Den här artikeln är hämtad från http://alefwiki.se/index.php?title=Ulf&oldid=10600