Rebecka

AlefWiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Rebecka

Rebecka.JPG

Hennes ordförandeskap Övermuppinnan Rebecka

Fångarfras Man kan skylla allt på mig
Typ Mupp, Styrelsemedlem
Mupprumstid 2007 - 2010
Främsta ämbete Styrelseordförande, schackdomare
Kännetecken Glasögon, stora fötter, dödlig blick, avsaknad av antimuppiga kläder
Ursprung Argonbaserad bävern
Tillvaroinriktning efter Mupprummet Flyttat söderut

Rebecka är skapad av den Argonbaserade Bävern i syfte att ge omvärlden en extra syndabock för säkerhets skull. Detta har konstaterats genom intensiva studier av heliga skrifter och profetior, under vilka man funnit att allt kan skyllas på Rebecka[1]. Detta innebär inte nödvändigtvis att Rebecka hade med saken hon beskylls för att göra, utan endast att det var hennes fel. Rebecka representerar en tillvaro som är liknar den som i skrifterna tillskrivs Jonah, men ändå med väsentliga skillnader. Till skillnad från Jonah, som enligt legenden tillbringade all sin lediga tid i Mupprummet men kunde lämna detta för lektioner, tillbringar Rebecka all sin arbetstid i Mupprummet men kan avlägsna sig när skoldagen är över, även om detta ej är en nödvändighet.

Rebecka är olämplig att föra Mupprummets talan utrikes, då hon observerats somna av Carl Bildt. Hennes chanser att få föra Mupprummets talan utrikes reduceras ytterligare ut av det faktum att hon har bidragit med en ansenlig mängd muppcitat. I ljuset av detta kan det av mindre snabbtänkta individer ses som oväntat att Rebecka upphöjts till ordförande, och således, tills Mupprummet tillsätter en hög utrikespolitisk talesman, har det yttersta ansvaret för att föra Mupprummets talan utrikes. Lösningen av denna paradox inses lätt, och lämnas som en övning åt läsaren.

6 januari 2009 gjorde en av Mupprummets inrikespolitiska bedömare den inrikespolitiska bedömningen att risken att Rebecka skulle komma att bli Alefs nästa ordförande var överhängande. Det visade sig sedermera att denne inrikespolitiska bedömares inrikespolitiska bedömning var korrekt. Rebecka åläggs således att i egenskap av ordförande genomföra Alefs jultradition att bli upptejpad på väggen.

Rebecka har tagit sig titeln "Övermuppinnan", efter förslag från sina estet-groupies. Hennes fullständiga titel lyder således Hennes Muppiska Höghet Drottning Rebecka Geijer Michaeli, Övermuppinna av Mupprummet, född av den oändligt ädla Argonätten.

Jag tycker om essensen av vaniljmunkar. Jag uppskattar även vanliga vaniljmunkar. -Rebecka

Referenser

[1] Rebeckas eget erkännande


Företrädare:
Ingrid Johansson
Ordförande
2009–2010
Efterträdare:
Eir
Den här artikeln är hämtad från http://alefwiki.se/index.php?title=Rebecka&oldid=8301