Mupprummet

AlefWiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Mupprummet

Här bor mupparna under dagarna.

Mupprummet är en trevlig plats belägen vid skolans kafeteria där många av mattemupparna tycker om att spendera sina raster under skoldagen och även en del timmar av sin eftermiddag då de också invaderar kafeterian. I Mupprummet finns några bord ett par pallar en soffa (mycket omtyckt) en whiteboard och en hylla med pokaler, spel och diverse böcker.

Muppsoffan

Muppsoffan har en lång och ärorik historia i mupprummet, eller åtminstone soffor i allmänhet. Den nuvarande muppsoffan blev donerad till Mupprummet hösten 2016 då styrelsen bedömde den gamla som fallfärdig. I soffan kan man ofta hitta muppar liggandes, ibland i hög om de inte får plats att sitta bredvid varandra.

Mupphyllan

Mupphyllan är den huvudsakliga förvaringsytan i mupprummet och används till de flesta spel, pokaler, böcker (både matterelaterade och skönlitteratur) samt magickort. Många av brädspelen ägs inte av Alef Noll utan av medlemmarna i föreningen, som väldigt vänligt lånar ut dem till Mupprummet.

Muppdatorer

För länge sedan (2013) fanns det datorer i mupprummet, men dessa är nu försvunna eftersom alla får laptops från skolan. Muppdatorerna användes till att spela spel på, ungefär samma sak som de nya datorerna används till.

Muppwhiteboarden

Whiteboarden är Din ständiga källa till information direkt från Styrelsen. Det är här som den största delen viktig informationen står (speciellt viktig information som årsmöten och liknande kommer självklart även via mail). Här finns även en förslagslåda där man enkelt kan lämna in motioner till styrelsen. I övrigt är muppwhiteboarden fri för alla att rita/skriva på. Det finns oftast två eller tre whiteboardpennor vid tavlan och om inte så är fallet kan man be Susanne eller Ulf om fler.

Mer permanenta konstverk och flummigheter på tavlan

  • Day of the Day, om vilken dag det egentligen är i dag, uppdateras dagligen av Elliot
  • Förslagslåda, där motioner till styrelsen lämnas in
  • Allmän information och svar på motioner från styrelsen

Muppblomman

Hösten 2008 beslutade dåvarande styrelse att köpa in en fotosyntesutövande grön sak för att försöka råda bot på den förmodat hälsofarliga koldioxidhalten. Sagt och gjort, ett antal styrelsemedlemmar begav sig till en blomsteraffär på jakt efter en blomma tillräckligt stryktålig för att överleva mupparna. Det är okänt om den nuvarande blomman i mupprummet är samma som den ursprungliga.

Den här artikeln är hämtad från http://alefwiki.se/index.php?title=Mupprummet&oldid=10122