Filip Fyrkant

AlefWiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Filip Fyrkant

Ålder: Okänd
Kön: Okänd

Filip fyrkant är en av de få överlevande varelserna från Jupiter, Han flydde till Jorden tillsammans med en grupp utvalda vänner någon gång under 1700-talet (exakta datum har varit omöjliga att komma över, då ingen av hans följeslagare har varit möjliga att finna, själv förnekar han naturligtvis allt). Till en början bodde han troligtvis under en trädstam i de Atlantiska skogarna, men flyttade till Sverige då fukten blev för slitsam för hans njurar.

Anledningen till att han kallas just Filip fyrkant är den ytterst tydliga fyrkant som framträder i hans ansikte (se bild, fyrkanten är markerad med rött)
TheTrueFaceOfFilip2.gif
Varning! Tjocka solglasögon rekommenderas starkt, täck även gärna ansiktet med säckväv, då hans ögon är starkt hypnotiska.

Det är känt att Filip Fyrkant inte vet hur magneter fungerar.

Historia

Jupiter

Som alla vet härjas planeten Jupiter av kraftiga stormar, Många så stora och kraftiga att de jordbor som försökt ta sig till Jupiter obönhörligt krossats. Detta är dock inget broblem för de infödda Jupitianerna, då deras kroppar är mjuka och svampaktiga. När de utsäts för Jupiters starka Gravitation trycks de ihop, så till den grad att deras luftmotstånd blir nästan obefintligt. Denna lösning medför tyvärr andra stora problem, nämligen utrymmesfrågan. En platt Jupitianer tar upp ungefär fem gånger så mycket plats som en icke-ihoptryckt, Och någon gång under 3000-talet f.kr. (Jordår) beräknades Jupiters population ta upp all ledig yta.

Detta var inledningen till ett av de största krigen i solsystemets historia, Kriget varade i flera tusen år, bland annat på grund av Jupitianernas svårigheter att röra sig. Under dessa år av krig utvecklades många avancerade och grymma vapen, bland annat uppfanns stekpannan under ett relativt tidigt skede av den röda-syd-fraktionen.

Under 1500-talet framlade en grupp jupitianska vetenskapsmän sina ideer om att utan jupiters gravitation och stormar skulle jupitianerna inte ta upp lika mycket plats i horisontalplanet. De utvecklade en farkost, som skulle skjutas ur en kanon, för att kunna slita sig ur Jupiters grepp, och sedan färdas mot pluto. Sedan skulle rymdfararna återvända till jupiter och berätta hur mycket plats där fanns. Vetenskapsmännen byggde sin farkost i hemlighet för att förhindra att någon stal deras projektilfarkost för att bygga vapen av den. Bland de lyckligt lottade som skulle få följa med på denna fantastiska resa fanns Filip.

De hade dock ett problem, all aska och rök som hamnat i atmosfären på grund av kriget förmörkade himlen, och de kunde inte se åt vilket håll pluto låg. I samma ögonblick stormades vetenskapsmännens bunker, och för att inte hela projektet skulle misslyckas, blev de tvugna att skjuta på känn. De hade tänt stubinen precis så att kanonen hann avfyras då de fientliga trupperna kom inrinnande i rummet.

Atlantis

Någon gång på 1700-talet e.kr. Störtade kapseln i atlanten, där den landade strax utanför den sjunkna staden atlantis. Jupitianerna upptäckte att de inte var lika otympliga och långsamma på Jorden, och beslöt sig för att gå ut. Då de inte hade någon kanon som kunde skjuta dem tillbaka till jupiter var de tvugna att söka hjälp hos infödingarna. Atlantiderna var dock osedvanligt hänsynslösa mot nykomlingarna. Jupitianerna jagades för att sedan stekas som de svampar de påminde om. En del av de tillfångatagna Jupitianerna ansågs vara bättre lämpade för att blåsas upp med luft och sedan bäras omkring, fastknutna i snören av barn. De överlevande Jupitianerna gömdesig i de kringliggande skogarna, där Filip bott under en trädrot fram tills nyligen, då han flyttat till sverige. Detta på grund att det inte är bra för hans njurar om han dricker så mycket vatten.

Nutid

Då Filip bosatt sig i sverige lärde han sig många nya seder och bruk, han skrev in sig på Danderyds Gymnasium för att inte väcka uppseende, och började läsa matematik.

Jupitianer

I en skolbok från 1800-talet finns följande mening att läsa: Jupitianerna äro märkhliga warelser, de kaan hava månghen märkhliga skjepnader, och viisar sij sellan. Hur svenskarna på 1800-talet kunde känna till dessa fakta om jupitianerna är okänt för dagens forskare, men någon kontakt mellan de störtade Jupitianerna och Svea rikes läroverk verkar ha existerat. Jupitianerna har till skillnad från människor ett flertal kön, där varje kön har ett någorlunda karakteristiskt utseende. Det är dock nästintill omöjligt att bestämma en Jupitianers kön utan en dissektion. Konstigt nog påminner många av Jupitianernas anatomi om människornas.

Även på runstenar har liknande meddelanden upphittats; från den kända runstenen i Mälardalen finns följande text inhackad: Varum jete jupi tupianer vorutillkalah borek himmele. Inharela dessus ögjon hypno dypno, til alle simonleser detto: tak erut anisikt med sackväve, ty vharelsor likada förvraengem urus sinnen. I sellenus visares, jupi tupianer virutillkalah strangenis former, yock deures ledarem urus Filip det Fyrkantige. Ah, förresten, här liggeh mines soner begraven.

Filip

Filip som Andrew Fire

Filip kommer i många olika storlekar och skepnader, här T.H syns tex. Filip så som han såg ut då han mottog Nobelpriset i medicin i Andrew Fires ställe. Han avslöjades dock och tvingades att återlämna pengarna.


Övrigt

Det här är Filip Fyrkant.

Filip.png

Ps Han ser dig!


Se även