Skillnad mellan versioner av "Mupprummet"

AlefWiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök
 
(Fixade ett formaterings fel)
 
(62 mellanliggande versioner av 20 användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
 
== Mupprummet ==
 
== Mupprummet ==
  
'''Här bor mupparna under dagarna.'''
+
'''Här bor [[mupp]]arna under dagarna.'''
Men ettorna har även en tendens till att stanna kvar senare på kvällen, tills det att skolan stängs, då de slängs ut. Om man fick stanna kvar i skolan under natten skulle vissa ettor ännu inte lämnat skolområdet sedan skolan började i höstas.
+
 
Rummet är beläget så att alla kan se vilka som är där, inte längre långt borta i F-korridoren där det numera inte luktar så illa...
+
Mupprummet är en trevlig plats belägen vid skolans kafeteria där många av mattemupparna tycker om att spendera sina raster under skoldagen och även en del timmar av sin eftermiddag då de också invaderar kafeterian. I Mupprummet finns några bord ett par pallar en soffa (mycket omtyckt) en whiteboard och en hylla med pokaler, spel och diverse böcker.
  
 
== Muppsoffan ==
 
== Muppsoffan ==
Under ett möte med elevrådet togs det upp om man fick ha tygsoffor i skolan, det var strängt förbjudet på grund av brandrisken, så med tanke på att vi vill behålla soffan så nämner vi inte vad den är gjord av.... '''Bara att den behöver tvättas!!!''' Soffan är antingen tom eller full med ettor, det finns ingen tid då tvåor eller sällsynta treor sitter i soffan... Detta ska vi göra en undersökning på!
+
Muppsoffan har en lång och ärorik historia i mupprummet, eller åtminstone soffor i allmänhet. Den nuvarande muppsoffan blev donerad till Mupprummet hösten 2016 då styrelsen bedömde den gamla som fallfärdig. I soffan kan man ofta hitta muppar liggandes, ibland i hög om de inte får plats att sitta bredvid varandra.
 
 
== Mupptröjor ==
 
Finns till försäljning, 100 spänn och ett leende till Anna är allt som behövs. De pryds av en vacker matematisk symbol, (uttalas Alef Noll) som ser ut på följande sätt: <math>\displaystyle\aleph_0</math> vilket för övrigt är föreningens logga eller symbol.
 
  
== Muppallar ==
+
==Mupppallarna==
Finns femton, tar liten plats och är stapelbara. Vi uppskattar dem, och tackar dem som bar in dem.
+
Muppallarna är pallarna i mupprummet. De är mycket uppskattade när det inte finns plats i soffan, eller när man ska sitta vid bordet. Det finns tre olika sorters pallar:
 +
* Evighetspallarna: Tre pallar i mupprummet som har funnits ända sen världen skapades, och som troligen kommer finnas kvar tills den tar slut. Deras sitsar är av trä, och deras ben är av metall. Dem är de bästa pallarna.
 +
* Mehpallarna: Fyra pallar som valdes av [[Carro]] och köptes av [[Styrelsen]]. De är helt i trä. De är varken bra eller dåliga.
 +
* Stolpallen: En pall som faktiskt är en stol. Gjord i trä, och ganska bekväm.
  
 
== Mupphyllan ==
 
== Mupphyllan ==
Är inte så organiserad som Knughax hade önskat, men han har gjort en finfin inventering, som vi nu kom på att vi kan lägga upp här någonstans, någon gång, då vi vet hur man bifogar en fil... innehåller bland annat logiska brädspel som schack och othello, böcker om programmering, Star Wars, matematik och liknande, föreningens pokaler och priser samt en flaska "ryskt vatten" som tyvärr endast få personer känner till innehållet av.
+
Mupphyllan är den huvudsakliga förvaringsytan i mupprummet och används till de flesta spel, pokaler, böcker (både matterelaterade och skönlitteratur) samt [[Mupprummet#magiförsamlingen|magickort]]. Många av brädspelen ägs inte av Alef Noll utan av medlemmarna i föreningen, som väldigt vänligt lånar ut dem till Mupprummet.
  
 
== Muppdatorer ==
 
== Muppdatorer ==
Är sammanlagt fyra skärmar, två burkar, fem möss, tre musmattor, tre tangentbord, fem högtalare, massvis med sladdar och en del överblivna delar...
+
För länge sedan (2013) fanns det datorer i mupprummet, men dessa är nu försvunna eftersom alla får laptops från skolan. Muppdatorerna användes till att spela spel på, ungefär samma sak som de nya datorerna används till.
Snart tar Anna fram piskan i skolan och piskar skolans datagrupp, det enda de gör är att dricka kaffe och snacka skit, vara på kurs och lova saker, ryktet säger att en är gravid, så de kanske gjorde något annat för några månader sen^^
+
 
Datagruppen har full koll på det vi just har skrivit så det kommer inte fixa våra datorer snabbare för att vi mobbar dem.
+
[[Big Chungus Datorn]] är nu den enda permanenta datorn i [[Mupprummet|mupprummet]].
 +
 
 +
== Muppfläkten ==
 +
En golvfläkt med ett ledset ansikte på, som är mycket uppskattad när det är varmt. [[Carolina|Carro]] är rädd för den. Som tur är för henne är den just nu sönder.
  
== MuppWhiteBoarden ==
+
Citat från fläkten:
Ständigt föremål för diskussion. Ofta pryds den av styrelsemeddelanden eller processer i att lösa komplexa eller triviala matteproblem. För närvarande finns en bild på Knughax, vår eminenta Städführer, som med sin käpp och cylinderhatt pekar på observatören och säger variösa saker, ofta i stil med "Spela ZERG, inte Terran" men som ständigt förändras.
 
  
Tyvärr har förrädaren Gabriel blivit arg på denna bild och därmed suddat ut den från existens på mupptavlan. Troligtvis kommer han straffas hårt på grund av detta.
+
*"Nnnnnnnnnnnnnnn"
  
== Muppokaler ==
+
== Muppwhiteboarden ==
Jätteviktiga och ärofyllda, men ingen vet om dem förutom mupparna, då alla jävla fjortisar tycker att matte inte är så viktigt, men vi skrattar åt dem, nu när matte ska bli mer värt på högskolan än drama och dans.
+
Whiteboarden är din ständiga källa till information direkt från [[Styrelsen]]. Det är här som den största delen viktig informationen står (speciellt viktig information som årsmöten och liknande kommer självklart även via mail). Här finns även en förslagslåda där man enkelt kan lämna in motioner till styrelsen. I övrigt är muppwhiteboarden fri för alla att rita/skriva på. Det finns oftast två eller tre whiteboardpennor vid tavlan och om inte är fallet kan man be [[Ulf]] om fler.
  
Matte är ju i och för sig ett särdeles värdelöst ämne, men det struntar mupparna i, för de inser ju inte att de kommer gå ut skolan helt utan social kompetens.
+
===Mer permanenta konstverk och flummigheter på tavlan===
 +
* [[Day of the Day]], om vilken dag det egentligen är i dag, uppdateras dagligen av [[Parsa]]
 +
* Ordvits of the Week, som uppdateras en gång i veckan av [[Parsa]]
 +
* Förslagslåda, där motioner till styrelsen lämnas in
 +
* Allmän information och svar på motioner från styrelsen
 +
* [[Städführern]] informerar, en ruta som berättar när och av vilka mupprumet ska städas härnäst
 +
* Tävlingrutan, en ruta som berättar om större matte/fysik/kemi/biologi/programmering/lingvistik tävlingar, när de sker, och hur man kan delta
  
 
==Muppblomman==
 
==Muppblomman==
Hösten 2008 beslutade dåvarande styrelse att köpa in en fotosyntesutövande grön sak för att försöka råda bot på den förmodat hälsofarliga koldioxidhalten. Sagt och gjort, ett antal styrelsemedlemmar begav sig till en blomsteraffär på jakt efter en blomma tillräckligt stryktålig för att överleva mupparna. Resultatet kan ses stående ovanpå spelen spelhyllan.
+
Hösten [[2008]] beslutade dåvarande [[Styrelsen#Styrelsen 2008-2009|styrelse]] att köpa in en fotosyntesutövande grön sak för att försöka råda bot på den förmodat hälsofarliga koldioxidhalten. Sagt och gjort, ett antal styrelsemedlemmar begav sig till en blomsteraffär på jakt efter en blomma tillräckligt stryktålig för att överleva mupparna. Flera år senare räddade/stal [[Sidlös Mupp|Nicolina]] en växt från mupprummet
 +
 
 +
==Andra saker i Mupprummet==
 +
===Niceballs===
 +
Ett par niceballs som oftast sitter på mupptavlan. [[Alfred]] fick dem som Secret Santa present av [[Axel]], men de bor för det mesta i mupprummet. De har suttit på många saker, b.l.a: mupptavlan, bordet, pallarna, väggen, e.t.c. Alfred har också slickat på dem. Efter ett hygienbeslut från [[Styrelsen]] fick niceballsen möta sina skapare våren efter att de mottagits.
 +
 
 +
===Högtalaren===
 +
En högtalare vars sladd är väldigt trasig, och som kräver finnese för att använda. Bara några få konnässörer såsom [[Aron]] kan använda den kompetent.
 +
 
 +
==Historia==
 +
Enligt de heliga dokumenten i mupphyllan befann sig mupprummet i F-korridoren förra milleniumet. På grund av fläktrenovering var mupprummet tvunget att flytta till ett annat grupprum. Vilket grupprum det var framgår inte av texterna, men det kan antas att det är den plats som nu är mupprummet.
 +
Med hjälp av en bild alefnoll.se kan man lätt hitta var i F-korridoren mupprummet låg.
 +
För att ta reda på mer information om mupprummet och skolans utseende på den tiden begav sig några muppar (Ledd av [[Gustaf NH]] med stöd av [[Mårten F]], och dåvarande ordförande [[Emil S]]) under höstterminen [[2020]] till Mörby Centrum för att hämta ut ritningar över skolan. Räden var delvis lyckad. Orginalritningarna från skolans bygge på 80-talet visar att lokalen där mupprummet nu befinner sig i var mycket större innan mupparna flyttade in. Troligtvis beror denna area-minsking på att Caféet flyttade in. De är tydligen inte bara giriga efter pengar, utan också efter yta.
 +
 
 +
[[Kategori:Muppigheten]]
 +
[[Kategori:Platser]]

Nuvarande version från 9 september 2020 kl. 21.51

Mupprummet

Här bor mupparna under dagarna.

Mupprummet är en trevlig plats belägen vid skolans kafeteria där många av mattemupparna tycker om att spendera sina raster under skoldagen och även en del timmar av sin eftermiddag då de också invaderar kafeterian. I Mupprummet finns några bord ett par pallar en soffa (mycket omtyckt) en whiteboard och en hylla med pokaler, spel och diverse böcker.

Muppsoffan

Muppsoffan har en lång och ärorik historia i mupprummet, eller åtminstone soffor i allmänhet. Den nuvarande muppsoffan blev donerad till Mupprummet hösten 2016 då styrelsen bedömde den gamla som fallfärdig. I soffan kan man ofta hitta muppar liggandes, ibland i hög om de inte får plats att sitta bredvid varandra.

Mupppallarna

Muppallarna är pallarna i mupprummet. De är mycket uppskattade när det inte finns plats i soffan, eller när man ska sitta vid bordet. Det finns tre olika sorters pallar:

  • Evighetspallarna: Tre pallar i mupprummet som har funnits ända sen världen skapades, och som troligen kommer finnas kvar tills den tar slut. Deras sitsar är av trä, och deras ben är av metall. Dem är de bästa pallarna.
  • Mehpallarna: Fyra pallar som valdes av Carro och köptes av Styrelsen. De är helt i trä. De är varken bra eller dåliga.
  • Stolpallen: En pall som faktiskt är en stol. Gjord i trä, och ganska bekväm.

Mupphyllan

Mupphyllan är den huvudsakliga förvaringsytan i mupprummet och används till de flesta spel, pokaler, böcker (både matterelaterade och skönlitteratur) samt magickort. Många av brädspelen ägs inte av Alef Noll utan av medlemmarna i föreningen, som väldigt vänligt lånar ut dem till Mupprummet.

Muppdatorer

För länge sedan (2013) fanns det datorer i mupprummet, men dessa är nu försvunna eftersom alla får laptops från skolan. Muppdatorerna användes till att spela spel på, ungefär samma sak som de nya datorerna används till.

Big Chungus Datorn är nu den enda permanenta datorn i mupprummet.

Muppfläkten

En golvfläkt med ett ledset ansikte på, som är mycket uppskattad när det är varmt. Carro är rädd för den. Som tur är för henne är den just nu sönder.

Citat från fläkten:

  • "Nnnnnnnnnnnnnnn"

Muppwhiteboarden

Whiteboarden är din ständiga källa till information direkt från Styrelsen. Det är här som den största delen viktig informationen står (speciellt viktig information som årsmöten och liknande kommer självklart även via mail). Här finns även en förslagslåda där man enkelt kan lämna in motioner till styrelsen. I övrigt är muppwhiteboarden fri för alla att rita/skriva på. Det finns oftast två eller tre whiteboardpennor vid tavlan och om inte så är fallet kan man be Ulf om fler.

Mer permanenta konstverk och flummigheter på tavlan

  • Day of the Day, om vilken dag det egentligen är i dag, uppdateras dagligen av Parsa
  • Ordvits of the Week, som uppdateras en gång i veckan av Parsa
  • Förslagslåda, där motioner till styrelsen lämnas in
  • Allmän information och svar på motioner från styrelsen
  • Städführern informerar, en ruta som berättar när och av vilka mupprumet ska städas härnäst
  • Tävlingrutan, en ruta som berättar om större matte/fysik/kemi/biologi/programmering/lingvistik tävlingar, när de sker, och hur man kan delta

Muppblomman

Hösten 2008 beslutade dåvarande styrelse att köpa in en fotosyntesutövande grön sak för att försöka råda bot på den förmodat hälsofarliga koldioxidhalten. Sagt och gjort, ett antal styrelsemedlemmar begav sig till en blomsteraffär på jakt efter en blomma tillräckligt stryktålig för att överleva mupparna. Flera år senare räddade/stal Nicolina en växt från mupprummet

Andra saker i Mupprummet

Niceballs

Ett par niceballs som oftast sitter på mupptavlan. Alfred fick dem som Secret Santa present av Axel, men de bor för det mesta i mupprummet. De har suttit på många saker, b.l.a: mupptavlan, bordet, pallarna, väggen, e.t.c. Alfred har också slickat på dem. Efter ett hygienbeslut från Styrelsen fick niceballsen möta sina skapare våren efter att de mottagits.

Högtalaren

En högtalare vars sladd är väldigt trasig, och som kräver finnese för att använda. Bara några få konnässörer såsom Aron kan använda den kompetent.

Historia

Enligt de heliga dokumenten i mupphyllan befann sig mupprummet i F-korridoren förra milleniumet. På grund av fläktrenovering var mupprummet tvunget att flytta till ett annat grupprum. Vilket grupprum det var framgår inte av texterna, men det kan antas att det är den plats som nu är mupprummet. Med hjälp av en bild på alefnoll.se kan man lätt hitta var i F-korridoren mupprummet låg. För att ta reda på mer information om mupprummet och skolans utseende på den tiden begav sig några muppar (Ledd av Gustaf NH med stöd av Mårten F, och dåvarande ordförande Emil S) under höstterminen 2020 till Mörby Centrum för att hämta ut ritningar över skolan. Räden var delvis lyckad. Orginalritningarna från skolans bygge på 80-talet visar att lokalen där mupprummet nu befinner sig i var mycket större innan mupparna flyttade in. Troligtvis beror denna area-minsking på att Caféet flyttade in. De är tydligen inte bara giriga efter pengar, utan också efter yta.